217 poze   65116 vizite



Albumul selectat nu contine nici o poza.







Comentarii album • 2
catel 6 august 2010  
ce parere aveti ?
ce mai aveti de adaugat ?
Raportează
catel 6 august 2010  
CATRE
AGROSTAR


PROPUNERI DE REVENDICARI ALE SINDICATULUI APICOL NATIONAL (S.A.N.)

Avand in vedere participarea apicultorilor la actiunile de protest organizate de Federatia AGROSTAR in datele de 2,9 si 23 Septembrie 2010, tinand cont ca mizam pe o participare de aproximativ 1000 de personae in judetele Prahova, Olt, Brasov, Tulcea, Constanta, Cluj, Salaj, Dolj, propunem comitetului de organizare spre a completa lista de revendicari cu urmatoarele:

CAUZE:
A. Intrucit apicultura are efecte benefice asupra ecosistemului in general si este esentiala pentru ecosistemul agricol in particular;
B. Intrucat este esentiala conservarea biodiversitatii, la care apicultura contribuie in mod semnificativ prin intermediul activitatii de polenizare incrucisata;
C. Intrucat apicultura este practicata de milenii si face parte integranta din patrimonial cultural si agricol;
D. Intrucat produsele apicole ofera beneficii nutritive si medicinale;
E. Avand in vedere ca diversitatea si inaltul nivel de calitate al produselor apicole (laptisorul de matca, propolisul, veninul, ceara, mierea), realizate de sectorul apicol, se datoreaza cunostintelor tehnice si a bogatiei mediului climatic;
F. Intrucat sectorul se comfrunta cu concurenta neloaiala cu produsele care provin din tari terte si sunt importate pe piata Romaniei si implicit a Europei:
G. Intrucat mierea poate fi importata din diferite regiuni ale lumii, insa doar existenta unui numar suficient de albine poate garanta polenizarea;
H. Intrucat exista o amenintare grava de declin al coloniilor de albine din cauza scaderii semnificative a resurselor de polen si nectar;
I. Intrucat se observa o scadere drastica a coloniilor de albine;
J. Intrucat prezenta continua a parazitilor VAROA app in stupi, sindromul colapsului coloniilor si raspandirea parazitului NOSEMA CERANEE sunt unele din cauzele crizei in ce priveste sanatatea albinelor;
K. Intrucat 76% din productia de alimente de consum uman este dependenta de sectorul apicol;
L. Intrucat 84% din speciile de plante cultivate depend de polenizare;
M. Intrucat instructiunile si bunele practice aplicabile in cazul utilizarii produselor biocide sunt prea adesea ignorate;
N. Intrucat nu exista inca metode de eradicare a anumitor boli ale albinelor care provoaca o scadere a rezistentei acestora;
O. Intrucat sectorul apicol ESTE IGNORAT;




CEREM IN MOD EXPRES:
Sa se raspunda fara intarziere , intr-un mod adecvat si cu instrumente eficiente, la criza cu care se comfrunta SANATATEA ALBINELOR. In mod expres finantarea cercetarii eradicarii BOLII NOSEMA.
1- Guvernul prin Ministerul Agriculturii sa promoveze fara intarziere acte normative si disponibilitati bugetare pentru cercetare, privind bolile care DECIMEAZA FAMILIILE DE ALBINE, precum si alte cauze posibile cum ar fi reducerea diversitatii genetice si cresterea culturilor modificate genetic, precum si originea acestor boli.
2- Sa fie luate masuri pentru a stopa CONCURENTA NELOAIALA a produselor din tarile cu “MIERE DIN ZAHAR” mult mai eftina si de calitate indoielnica, pret determinat de costuri de productie redus datorita pretului zaharului.
3- Cerem in mod expres sa se inscriptioneze pe etichete, tara de origine la produsele Apicole comercializate pe teritoriul Romaniei.
4- Solicitam Guvernului prin Ministerul Mediului si Padurilor, Ministerul de Interne, SA STOPEZE JAFUL SILVIC. Acolo unde terenurile au fost despadurite sau acolo unde nu se poate face cultura intensiva, sa se aloce fonduri pentru infiintarea unor ZONE DE REDRESARE ECOLOGICA unde sa se cultive plante cu potential melifer ridicat.
5- Guvernul sa ia in considerare in mod corespunzator sanatatea albinelor, comercializarea produselor apicole si impactul economic asupra sctorului apicol in cadrul tuturor discutiilor si al viitoarelor masuri legislative privind cultivarea PLANTELOR MODIFICATE GENETIC.
6- Ministerele Mediului si Agriculturii sa ia in permanenta in considerare RISCUL DE POLENIZARE INSUFICIENTA, atat pentru apicultor, cat si pentru agricultor. Nu sunt cai de acces si locuri de campare pentru o distributie eficienta a stupinelor.
7- Solicitam o monitorizare si control riguros al calitatii apelor de suprafata, stiut fiind ca ALBINELE SUNT SENSIBILE la orice deteriorare a mediului.
8- Ministerul Mediului, al Internelor si Agriculturii sa INTERZICA cu desavarsire utilizarea pesticidelor TIAMETOXAM, IMIDACLOPRID, CLOTIANIDIN si FIPRONIL. Utilizarea acestora este o crima pentru apicultura. Solicitam un studiu stiintific elaborat si un comunicat oficial al Guvernului privind impactul pesticidelor asupra albinelor.
9- Este absolut indispensabil sa se introduca obligatia de a analiza mierea importata spre a se detecta eventuala prezenta a bacililor care provoaca LOCA.
10- Interzicerea comercializarii pe teritoriul Romaniei a albinei BUKFAST.
11- Solicitam un mecanism de ajutor financiar pentru fermele apicole care se comfrunta cu dificultati cauzate de mortalitatea albinelor.
12- Pentru polenizarea generala pe teritoriul Romaniei cerem, ca prin Ministerul Mediului, sa se aloce fonduri pentru intretinerea stupilor legal inregistrati, in cuantum de 150lei/stup, nu ca subventie, ci ca prestare serviciu.
Raportează
Trimite mesaj Înapoi Nu poți trimite un mesaj fără conținut! Nu este permisă folosirea de cod HTML in mesaje. Mesajul nu a fost trimis din motive de securitate. Va rugam sa ne contactati prin email pe adresa office@sunphoto.ro Mesajul nu a fost trimis din motive de posibil spam. Va rugam sa ne contactati prin email pe adresa office@sunphoto.ro Mesajul nu a fost trimis din motive de posibil spam. Ati trimis prea multe mesaje in ultimul timp. A apărut o eroare în timpul trimiterii mesajului. Vă rog încercați din nou. Mesajul a fost trimis.